Buletin de presă, 23 octmbrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.10.2022, ora 10:35, un bărbat din com. Horodnic de Sus, în timp ce conducea tractorul agricol ce tracta o remorca, pe DC neclasificat din com. Horodnis de Sus, ajungând la intersecția cu DC 46 com. Horodnic de Sus, a acroșat pe un bărbat de 84 ani, care se deplasa pe o bicicletă electrică.
În urma coliziunii a rezultat decesul conducătorul bicicletei electrice, de 84 ani.
Conducătorul tractorului agricol a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ”ucidere din culpă, ”conducerea unui vehicul neînregistrat” și ”conducerea unui vehicul cu număr fals de înregistrare”, fapte prev. şi ped. art. 192 alin. (2), art. 334 alin. (1) și (2), cu aplicarea art. 38 alin. (1) și (2) din Codul Penal.


La data de 23.10.2022, ora 03.40, un bărbat de 38 ani, din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208, la intersecția cu D.J. 208C, pe direcția Preutești către Fălticeni, pe un sector de drum în curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă conform direcției de mers și s-a răsturnat în șanț.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a doi pasageri.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, fapră prev. și ped. de art. 196 alin. 2, 3 și 4, Cod Penal.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 21.10.2022, ora 13:25, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce se deplasa cu autospeciala pe un drum lăturalnic neclasificat paralel cu DJ 155A, s-a intersectat cu o autoutilitară ce transporta pe șasiu un container destinat pentru transportul materiale lemnoase de dimensiuni mici (rumeguș, lemn tocat, resturi lemn etc.).
Imediat s-a procedat la oprirea autoutilitarei și la verificarea în platforma Sumal2.0.
În continuare, conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte pentru control documentele personale precum și cele ale autoutilitarei. Cu acestă ocazia s-a constatat faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat domiciliat în com. Bogdănești, jud. Suceava.
S-a verificat dacă containerul este încărcat, ocazie cu care s-a constatat existența de material lemnos sub formă de tocătură de lemn. Conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a materialului lemnos transportat, însă conducătorul auto a precizat faptul că nu are documente. Fiind verificat prin aplicația sumal.control legalitatea transportului s-a stabilit faptul că transportul depistat este fără proveniență legală.
În continuare s-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii și luarea în custodie a materialului lemnos.
Reprezentantul Ocolului Silvic Râșca a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că se află cantitatea totală de 6,334 m3 tocătură lemn brad.
Polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 6000 lei a șoferului conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 3, din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, s-a dispus confiscarea fizică a cantității 6,334 m3 tocătură lemn brad în valoare de 772 lei.
Mai nouă Mai veche