Buletin de presă, 7 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 38.965 de lei aplicate de polițiști

În data de 06.10.2022, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat la nivelul județului Suceava, în intervalul orar 06.45-08.45, o acțiune pe linia respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane interjudețean, a creșterii gradului de siguranță rutieră cât și a reducerii numărului de accidente de circulație grave în rândul conducătorilor de autovehicule în cauză, ocazie cu care au fost controlate 54 de vehicule și aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.965 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au indisponibilizat 3 vehicule.

Exemple:
  • La data de 06.10.2022, orele 07:30, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza municipiului Fălticeni, autovehiculul condus de un bărbat, care efectua transport de persoane interjudețean, fără a deține o licență de transport / copie conformă valabilă.
    În cauză s-a dispus imobilizarea vehiculului în cauză și suspendarea dreptului de utilizare a acestuia pentru o perioadă de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
  • La data de 06.10.2022, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza localității Bogdănești, autovehiculul condus de un bărbat, care efectua de transport de mărfuri, fără a deține o licență de transport / copie conformă valabilă.
    În cauză s-a dispus imobilizarea vehiculului în cauză.
  • La data de 06.10.2022, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza județului Suceava, autovehiculul condus de un bărbat, efectua transport de persoane, fără a respecta obligativitatea de a emite bilete de călători pasagerilor transportați.
    În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului de transport cu amendă în valoare de 9000 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 06.10.2022, în jurul orelor 14:15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, o femeie din comuna Șcheia a surprins și accidentat o localnică angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar pena, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 06.10.2022, în jurul orei 14.55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din orașul Gura Humorului, o femeie de 25 de ani din județul Botoșani a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat de 56 de ani din județul Botoșani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.10.2022, la ora 15.15, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ209G pe raza comunei Brodina, autoturismul condus de un localnic de 79 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 07.10.2022, ora 01:10 o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul din localiate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche