Două transporturi ilegale de cherestea depistate de polițiștii de la Vadu Moldovei

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitare. La volan a fost identificat Gheorghe G., care a prezentat documentele pesonale precum și cele ale autoutilitarei. Fiind întrebat ce transportă a arătat faptul că transportă cherestele, cu un aviz pentru un volum de 12,129975 mc cherestea tivită. S-a procedat la vizualizarea încărcăturii observându-se indicii cu privire la existența unei disproporții între volumul de material lemnos avizat ci cel existent în fapt în mijlocul de transport. În continuare autoutilitara a fost însoțită și predată în custodia ocolului Silvic Fălticeni.
Luni, 17 octombrie 2020, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Fălticeni s-a procedat la inventarierea cantității materialului lemnos, rezultând un volum total de 18,266 mc cherestea tivită molid, în plus față de cantitatea avizată fiind volumul de 6,1366 mc cherestea tivită molid.
A fost dispusă sancționarea contravențională și, ca măsura complementară, confiscarea valorica a cantității 6,1366 mc cherestea tivită molid, în valoare de 5.338,842 lei.


Tot sâmătă, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit o altă autoutilitară, la volanul căreia a fost identificat Octavian Andrei P., care a prezentat documentele pesonale precum și cele ale autoutilitarei. Fiind întrebat ce transportă a arătat faptul că transportă cherestele, cu aviz pentru un volum de 1,745 mc cherestea tivită. În continuare s-a procedat la vizualizarea încărcăturii din autoutilitară fiind comparată cu fotografiile încărcate în platforma electronică sumal 2.0 constatandu-se faptul că există diferențe cantitative în plus între materialul lemnos fotografiat cu ocazia întocmirii avizului și cel existent în fapt în mijlocul de transport depistat. În continuare autoutilitara a fost însoțită și predată în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.
Luni, 17 octombrie 2022, împreună cu reprezentanțiii Ocolului Silvic Fălticeni s-a procedat la inventarierea cantității materialului lemnos, rezultând un volum total de 3,919 mc cherestea tivită brad, în plus față de cantitatea avizată fiind volumul de 2,173mc cherestea tivită brad.
A fost dispusă sancționarea contravențională a conducătorului auto și, ca măsura complementară, confiscarea valorica a cantității de 2,173 mc cherestea tivită brad, în valoare de 1.890,51 lei.
Mai nouă Mai veche