Drujbe, bani și motorină arse în vagonul unei firme care exploatează pădurea din Cârlibaba

Luni, 17 octombrie 2022, la ora 22.31, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că la Cârlibaba a luat foc un vagon pentru muncitori forestieri .

Anchetatorii au stabilit că vagonul aparține firmei Forest Elaviv din Moisei, județul Maramureș, care explotează material lemnos pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba, în locul numit Brod. Vagonul pentru muncitori era amplasat pe marginea drumului forestier axial Cârlibaba.

Luni, după ce au terminat munca, administratorul societății Viorel Ș. a făcut focul în soba din interiorul vagonului, după care l-a încuiat și a plecat cu un transport de material lemnos spre depozitul societății din comuna Ciocănești.

În jurul orelor 22.30, un echipaj de poliție de frontieră care patrula în zonă a observat incendiul și a raportat ofițerului de serviciu din cadrul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Izvoarele Sucevei și ulterior pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, care au stabilit că incendiul s-a produs datorită.,, efectului termic de la o sobă metalică, fără acumulare de căldură”

În urma incendiului a fost distrus în totalitate vagonul, iar conform declarației verbale a administratorului în interior se aflau trei motoferăstraie, două canistre cu motorină, saltele de dormit, articole de îmbrăcăminte ale muncitorilor și suma de 7000 lei. Nu au rezultat victime.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugerea din culpă.
Mai nouă Mai veche