Pieton lovit de o vacă acroșată de șoferul unei dube, la Siliștea Nouă

Vineri, 21 octombrie 2022, la ora 07:30, autoritățile au fost sesizate despre faptul că un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a produs în satul Siliștea Nouă, orașul Dolhasca, județul Suceava.

În urma cercetărilor, s-a constatat că Ionuț Adrian P., din orașul Nehoiu, județul Buzău, în timp ce conducea autoutilitara Iveco pe drumul județean DJ 208I, în Siliștea Nouă, având direcția de deplasare Pașcani - Tudora, s-a angajat în depășirea a două bovine care erau însoțite de două persoane și nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de acestea, iar în momentul depășirii a acroșat o bovină, după care însoțitorul a fost lovit de bovină.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui Radu C., care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni, unde în urma investigațiilor medicale s-a stabilit diagnosticul de „contuzie șod stâng”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul municipal Fălticeni în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru și i s-au recoltat mostre biologice de sânge la Spitalul municipal Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care nu a păstrat o distanță laterală suficientă în momentul depășirii.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche