Prins beat la volan, la Șerbăuți, deși avea deja permisul anulat și două condamnări anterioare pentru conducere sub influența alcoolului. A fost reținut în arest

Miercuri, 12 octombrie 2022, în jurul orelor 20:15, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au observat în centrul localității Șerbăuți un autoturism Ford Focus, ocazie cu care au procedat la efectuarea semnalelor luminoase și acustice în vederea opririi regulamentare a autoturismului.

La volan a fost identificat Mădălin Ionuț Semovin, din localitate. Bărbatul emana halenă alcoolică, fapt pentru care s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat ulterior la Spitalul Orașului Siret în vederea recoltării probelor biologice de sânge.

În continuare, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice anulat.

De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a reieșit faptul că șoferul prezenta mai multe abateri rutiere: la data de 6 februarie 2019 a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar la data de 10 ai 2019 pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei/subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.

În urma probatoriului administrat, joi, 13 octombrie 2022, la ora 01.00, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Mădălin Ionuț Semovin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea măsurii controlului judiciar.
Mai nouă Mai veche