Reținut în arest după ce a fost depistat la volan beat și fără permis, pe strada Putnei din Rădăuți

Marți, 25 octombrie 2022, la ora 21:27, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a observat un autoturism Skoda care circula pe strada Putnei, dinspre sensul giratoriu spre comuna Putna, moment în care s-a efectuat semnal de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, iar șoferul s-a conformat și a oprit autoturismul.

La volanul autoturismului a fost identificat Dumitru Ilie. În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie și a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți în vederea întocmirii actelor procedurale.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care, în fața medicului, acesta a refuzat.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, precum și a consultării procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragere de la prelevarea de monstre biologice”. Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți
s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.

Suspectu a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche