Senatorul Gheorghiță Mîndruță a demisionat din USR și s-a înscris în PSD

Fostul senator USR de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă s-a înscris în PSD, adeziunea acestuia fiind aprobată de filiala municipală PSD Fălticeni.

Potrivit unor surse politice, trecerea senatorului Gheorghiţă Mîndruţă la PSD a fost susţinută de către primarul social-democrat din Fălticeni, Cătălin Coman.

„A fost o decizie gândită îndelung, este asumată în totalitate. În contextul politic din Suceava este o alegere pe termen lung”, a declarat pentru News.ro, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă.

În luna august, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă şi-a anunţat demisia din USR, dar şi de la şefia organizaţiei judeţene a acestui partid. El a explicat că, încă de la începutul fuziunii dintre USR şi PLUS, au existat dispute şi opinii contradictorii, însă acestea au fost canalizate către conflicte interne şi nu spre evoluţie şi transparenţă.

Totodată, Mîndruţă acuza că disputele interne din USR au fost alimentate de diverşi lideri şi grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale şi de grup decât angajamentele luate în faţa românilor.

Fost agent SPP de pază și protecție pentru demnitari în zone de conflict, Mîndruță s-a pensionat și s-a înscris în PLUS, partidul fondat de Dacian Cioloș, formațiune care a fuzionat cu USR.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.