500 de ani de la sfințirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Evenimentele aniversare dedicate Anului Jubileu, „Moște­nirea Mușatină - credință, cultură, istorie”, din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vor fi încununate duminică, 6 noiembrie 2022, cu săvâr­șirea Liturghiei arhierești și a parastasului pentru ctitori, începând cu ora 8.30.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească va fi săvârșită, la un Altar special amenajat în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, sub protia Înaltprea­sfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Slujba va marca împlinirea a 500 de ani de la sfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, ctitoria lui Bogdan al III-lea Voievod și a lui Ștefăniță Voievod.

Programul liturgic al sărbătorii dedicate cinstirii memoriei acelora care, în vremuri uneori mai puțin prielnice, au înălțat monumente cu o valoare culturală inestimabilă, recunoscută pe plan național și internațional, va debuta în seara zilei de sâmbătă, 5 noiembrie, cu slujba de priveghere, începând cu ora 20:00, și va continua cu Sfânta Liturghie de noapte în interiorul Catedralei Arhiepiscopale.

Pentru a înfrumuseța acest moment de sărbătoare, credin­cioșii din eparhie și nu numai sunt așteptați în zilele de 5 și 6 noiembrie la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru a se închina la racla cu cinstitele moaște ale sfântului nostru ocrotitor, mare făcător de minuni și grabnic ajutător.
Mai nouă Mai veche