Anunţurile de joburi care includ şi informaţii despre salariu atrag cu 40% mai multe aplicări, arată un studiu realizat de compania BestJobs

Anunţurile pentru locuri de muncă în care se publică marja salarială înregistrează cu 40% mai multe aplicări din partea candidaţilor, arată o statistică realizată de o platformă de recrutare online.

Conform datelor BestJobs, publicate joi, procentul celor interesaţi să ştie această informaţie, în momentul aplicării, a ajuns la 98%, iar dintre aceştia, 24% spun că ar prefera ca anunţul de job să menţioneze măcar marja salarială, o formă de transparentizare acceptată. De asemenea, aproape jumătate (49%) dintre recrutori consideră ca fiind cea mai eficientă prezentare a salariului în anunţul de angajare.

Peste un sfert dintre joburile active pe platformă (27%) afişează oferta salarială, sub forma unui interval. În acest context, aceste anunţuri atrag cu 40% mai multe CV-uri.

Potrivit sursei citate, 60% dintre angajatori iau în calcul să transparentizeze salariile angajaţilor, chiar dacă doar pe anumite niveluri, în timp ce mai mult de jumătate dintre recrutori afirmă că dacă ar aduce cu peste 50% mai mulţi candidaţi la poziţiile disponibile, compania pentru care lucrează ar lua în considerare publicarea unui interval salarial în anunţurile de angajare.
Mai nouă Mai veche