Beat la volan a dat cu mașina peste o căruță, la Straja, și a fugit de la locul accidentului. O persoană a fost rănită

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, în jurul orei 05.00, Cosmin U., din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul VW Touran pe DJ 209 G, în Straja, având direcția de deplasare dinspre Vicovu de Sus, iar la un moment dat nu a observat atelajul hipo condus de Nicolae B., din orașul Vicovu de Sus, care se deplasa în același sens, intrând în coliziune față-spate cu acesta. 

În urma impactului a rezultat rănirea căruțașului, avarierea autoturismului și a atelajului hipo.

După impact, conducătorul autoturismului a oprit la fața locului, a discutat cu persoana vătămată, după care a părăsit locul accidentului.

Victima a fost transportată cu un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate, fiind diagnosticată cu „contuzie toraco-abdominală, contuzie coloană cervicală”.

În urma investigațiilor efectuate s-a reușit identificarea conducătorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Municipal Rădăuţi i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

Cu ocazia cercetării la fața locului a fost identificată pe partea din spate a atelajului hipo o plăcuță cu elemente reflectorizante, iar conform declaraților verbale ale lucrătorilor din cadrul ISU conducatorul căruței nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

A fost întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche