Buletin de presă, 11 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 10.11.2022, ora 09:20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17 A din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de o localnică, care transporta amterial lemnos.
Întrucât conducătoarea auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, femeia transporta cantitatea de 5,25 mc lemn lucru cherestea de esență rășinoase în valoare de 3.066 lei.
Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea


La data de 10.11.2022, în jurul orelor 11.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un localnic de 35 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 2,09 mc material lemnos pentru foc de esență rășinoase în valoare de 361,57 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 10.11.2022, ora 10:20, în timp ce conducea microbuzul pe raza comunei Arbore, un bărbat de 62 de ani din localitatea Iaslovăț a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 64 de ani din localitatea Iaslovăț, care circula în fața sa, apoi a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea a opt pasageri din microbuz care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 10.11.2022, ora 13:56, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa, autovehiculul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Păltinoasa are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche