Buletin de presă, 19 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Doi șoferi reținuți de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au continuat cercetările în dosarul penal întocmit la data de 16.11.2022, când au identificat în trafic un șofer băut, iar în urma probatoriului administrat de lucrătorii SPR 12 Preutești sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, inculpatul a fost prezentat la data de 18.11.2022 la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.
Judecătorul de Drepturi și Libertăți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni și a emis mandatul de arestare preventivă din 18.11.2022 pe o perioadă de 30 zile față de inculpat, începând cu data de 18.11.2022 până la data de 17.12.2022 sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice faptă prevăzută și pedepsită de art 336 alin 1 Cod Penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev și ped de art 335 alin 1 Cod Penal ambele cu aplicare art 38 alin 1 li 2 Cod Penal.
Reamintim că la data de 16.11.2022, orele 20.13, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, au oprit pentru control trafic autoturismul ce se deplasa pe drumul județean 208 din satul Preuteşti, comuna Preuteşti, județul Suceava, din direcția Dolhești către Fălticeni ocazie cu care s-a constatat ca la volan se alfa un bărbat domiciliat in sat Basarabi comuna Preutesti jud Suceava.
Intrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat la ora 20:18 cu aparatul etilometru rezultatul testului fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.
Tot din cercetari a rezultat faptul că șoferul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Inculpatul a fost transportat la Centru Reținere Arest Preventiva Suceava.


La data de 18.11.2022, în jurul orelor 1930, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată cu privire la faptul că pe str. Ștefan cel Mare din or. Gura Humorului, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier cu pagube materiale, iar una dintre persoanele implicate este posibl să fie sub influineța băuturilor alcoolice. Ulterior, părțile implicate, un bărbat de 32 de ani cu domiciliul în loc. Todireni, jud. Botoșani și o femeie de 45 ani cu domiciliul în com. Stulpicani s-au prezentat la sediul poliției.
Ca urmare a discuțiilor purtate cu cei doi conducători auto s-a stabilit faptul că în data de 18.11.2022, ora 1850, bărbatul de 32 ani a condus autoturismul pe str. Ștefan cel Mare din or. Gura Humorului, jud. Suceava, având direcția de deplasare Frasin-Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, condus de către femeia de 45 ani.
La sediul poliției s-a procedat la testarea celor doi conducători auto, în azul femeii rezultatul fiind negativ, iar în cazul bărbatului de 32 ani, rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Procedându-se la verificarea în baza de date a stării permiselor de conducere a celor doi conducători s-a constatat faptul că șoferul de 32 ani figurează cu dreptul de a conduce „CU RESTRICȚII-SUSPENDAT” din data de 26.08.2022-23.11.2022.
În temeiul art. 288 alin.1 Cod Procedură Penală, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal și “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin.2 din Cod Penal cu aplicarea art. 38 alin.1 din Cod Penal.
În urma probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de bărbatul de 32 ani sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal și “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin.2 din Cod Penal iar prin ordonanța din data de 18.11.2022 s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, cel în cauză fiind depus în C.R.A.P. Suceava.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 18.11.2022, în jurul orei 12:55, o femeie în vârstă de 41 de ani, din orașul Vicovu de Sus, se deplasa la volanul autoturismului pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, moment în care a fost acroșată de către un alt autoturism care a încercat să își continue deplasarea pe strada Mihai Miteazul, însă din cauza avariilor șoferul implicat a abandonat autoturismul fugind pe jos.
Din primele informații culese de către organele de poliție au rezultat indicii că la volanul autoturismului se afla un minor în vârstă de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus.
La scurt timp după continuarea activităților de identificare a soferului, membrii familiei acestuia au apelat SNUAU 112, solicitând intervenția ambulanței pentru minorul de 17 ani. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative, la Spitalul Mun. Rădăuți fiindu-le recoltate câte o probă de sânge.
În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunile de „părăsirea locului accidentului ” faptă prev. și ped. de art. 338 alin. (1) din Codul penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (1) din Codul penal, „furt în scop de folosință” faptă prev. și ped. de art. 230 alin. (1) din Codul penal, „vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) și (2) și art. 113 alin. (3) din Codul penal de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus.
Mai nouă Mai veche