Buletin de presă, 20 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Transport de material lemnos confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transmportă material lemnos fără aviz de însoțire. Au fost confiscat un nou transport de material lemnos cu o valoare de cca. 3000 lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 modificată.

La data de 19.11.2022, orele 09.13, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini acționa pe linie silvică, pe raza DJ 209 A Pâraie din sat Pâraie, com. Mălini, jud. Suceava, a oprit spre control o autoutilitară condusă de către un bărbat din sat Brăiești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării cubării și materialului lemnos.
Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitară.
În urma inventarierii cantității de material lemnos a rezultat cantitatea de 4,98 mc material lemnos, respectiv cantitatea de 2,87 mc cherestea rășinoase și 2,11 mc resturi rășinoase, în valoare totală de 2.754,32 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19/2/a/2 din Legea 171/2010 pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență cu suma de 2.000 lei.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 19.11.2022, în jurul orei 17:30, o femeie de 33 ani, din com. Preutești, în timp ce conducea atelajul hipo pe un drum comunal, la intersecția cu D.J. 208 a pătruns în intersecție și a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 28 ani, din com. Bogdănești, care circula pe D.J 208, pe relația Fălticeni-Dolhasca.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămare corporală ușoară a femeii de 33 ani, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni, unde a fost investigată de către persoanlul medical, fără a rămâne internată.
Conducătorii de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 2 și 3 C.P.


La data de 19.11.2022, în jurul orei 17:00, un bărbat în timp ce conducea autoturismul pe DC 11 în loc. Fântâna Mare, a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a acroșat un stâlp din lemn de susținere a cablurilor telefonice.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerei dreapta față în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 2 și 3 C.P.
Mai nouă Mai veche