Buletin de presă, 27 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Un nou ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 26.11.2022, orele 13.00, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că soțul a dat-o afară din locuință și face scandal.
A fost identificată apelanta, în vârstă de 54 ani, precum și soțul acesteia în vârstă tot de 54 de ani. Între cei doi au avut loc mai multe discuții contradictorii pe fondul consumului de alcool în exces din partea bărbatului, acesta devenind agresiv față de soția sa.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite a rezultat faptul că în cauză există risc iminent, în acest sens s-a emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.
În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “Violenţă în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. (1) din Codul penal, raportat la art. 193 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 25.11.2022, orele 17.05, o tânără de 23 ani din oraș Cugir, jud. Alba, a condus autoturismul pe strada Grigore Ureche din mun. Suceava și a pătruns în intersecția cu B.dul George Enescu intrând în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 28 ani din mun. Dorohoi, jud. Botoșani, pe care l-a proiectat într-un autobuz staționat.
Inițial conducătorii celor trei autovehicule implicate în eveniment s-au prezentat la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde accidentul rutier a fost soluționat procedural, iar ulterior la data de 26.11.2022, conducătorul auto de 28 ani a acuzat dureri în urma accidentului și s-a prezentat la Spitalul municipal Dorohoi pentru efectuarea unor investigații medicale.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”, prev și ped. de art. 196, alin. 2, 3 din CP.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 27.11.2022, orele 01:05, polițiștii S.P.R.10 Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, exercitând atribuțiile de serviciu pe raza comunei Capu Câmpului, județul Suceava, pe D.J. 177C, au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului condus de către un tânăr de 24 ani domiciliat în sat/com. Capu Câmpului.
Din verificări s-a stabilit că șoferul are permis de conducere însă acesta figurează cu mențiuni în ceea ce privește dreptul de a conduce, respectiv “Cu Restricții – suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice”.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
De asemenea, s-a verificat în baza de date autoturismul, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta figurează cu Inspecția Tehnică Periodică expirată, fiind aplicată sancțiune contravențională și ridicat certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de articolul 335 alin. (2) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de lucrătorii Postului de Poliție Capu Câmpului.
Mai nouă Mai veche