Buletin de presă, 9 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei aplicate de polițiști

În zilele de 03.11.2022 și 04.11.2022, lucrătorii Biroului de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza județului Suceava, la agenții economici specializați în comerțul cu marmură, granit și monumente funerare, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit, pentru verificarea respectării obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, ocazie cu care au fost verificate 4 societăți comerciale și aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 08.11.2022, ora 15:30, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Rădăuţi, față de un localnic de 60 de ani, condamnat la o pedeapsă de 1 an și 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”.
Bărbatul a fost identificat de polițiști pe raza localității, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 08.11.2022, în jurul orei 07.13, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în afara localității Păltinoasa, un bărbat de 26 de ani din comuna Udești a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 24 de ani din localitatea Stulpicani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 26 de ani și a unui pasager din același autoturism, precum și rănirea a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 24 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 24 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 08.11.2022, în jurul orelor 08.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 în afara localității Capu Câmpului, o tânără de 20 de ani din comuna Capu Câmpului a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 36 de ani din comuna Capu Câmpului.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de tânăra de 20 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 08.11.2022, în jurul orelor 16.12, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177C, în afara localității Capu Câmpului, la intersecția cu DN 17, un bărbat de 23 de ani din comuna Păltinoasa a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 21 de ani din comuna Berchișești.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 08.11.2022, în jurul orei 19.50 , în timp ce conducea autoturismul pe DN CRD, pe sectorul de drum dintre sensul giratoriu către strada Putnei spre sensul giratoriu către strada 1Mai din municipiul Rădăuți, un bărbat de 49 de ani din comuna Marginea a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un cap de pod.
Din impact a rezultat decesul conducătorului auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.11.2022, ora 11.30, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza comunei Hârtop, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


La 08.11.2022, în jurul orelor 19:00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche