Conferință pe teme medicale organizată la USV

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din Cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada 4-6 noiembrie, prima ediție a Conferinţei naţionale cu participare internaţională „Noi valențe ale medicinei moderne. Importanța multidisciplinarității în asigurarea unui act medical de succes”.

Evenimentul a debutat cu secțiunile Medicina/Nursing, Nutriție și Dietetică și Biologie/Biochimie, urmând ca în a doua zi să fie abordate Medicina dentară și Tehnică dentară, alături de Medicină/Nursing. Conferința s-a încheiat în cea de-a treia zi, abordând și secțiunea Balneofiziokinetoterapie și recuperare, în paralel cu Medicina/Nursing.

Prin prezentările lor din cadrul conferinței, invitații speciali din țară și din străinătate au conturat un cadru care promovează constituirea echipelor interdisciplinare și un îndemn clar la colaborare pentru oferirea, în final, a unui act medical complet și cu impact real, pe termen lung, asupra prevenției și a tratamentului bolilor, având ca actor principal pacientul, cu nevoile sale complexe.

Evenimentul a reunit aproximativ 350 de medici, asistenți medicali, tehnicieni dentari, fizioterapeuți, dieteticieni, dar și alți profesioniști din domeniul medical, evidențiind, astfel, colaborarea tuturor în actul medical. La prelegerile în plen și la dezbaterile pe secțiuni au participat si studenții facultății, cu scopul aprofundării cunoștințelor și dezvoltării capacității de comunicare academică și de cercetare.
Mai nouă Mai veche