Lemnul din căruța care s-a izbit în troița de la Rădășeni a fost confiscat de polițiști, iar căruțașul a fost amendat

Miercuri, 9 noiembrie 2022, în jurul orei 08.36, Gheorghe A., din satul Pîraie, comuna Mălini, județul Suceava, se deplasa cu atelajul hipo încărcat cu lemne pentru foc pe DJ 209M, pe raza satului Rădășeni, comuna Rădășeni, din direcția satului Lămășeni către municipiul Fălticeni, timp în care, din cauza drumului în pantă abruptă și a unor succesiuni de curbe, atelajul hipo a prins viteză, iar la intersecția cu strada Morii calul a alunecat și s-a izbit frontal de un stâlp E.ON.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a căruțașului și decesul cabalinei.

Bărbatul a fost transportat cu un echipaj medical de urgență la Spitalul municipal Fălticeni, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral, traumatism coloană cervicală, traumatism braț stâng, traumatism toraco-abdominal stâng”.

În atelajul hipo nu se aflau alte persoane, iar în urma impactului nu au rezultat alte victime omenești.

Conducătorul atelajului hipo nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, însă i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini a continuat verificările cu privire la lemnul de foc transportat cu atelajul hipo, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Materialul lemnos din atelajul hipo a fost dus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde lucrătorii de poliție împreună cu lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Mălini au inventariat întreaga cantitate de lemn de foc, rezultând faptul că bărbatul a transportat cantitatea de 0,819 metri cubi lemn de foc specia fag, fără a deține documente legale de proveniență, în valoare de 204,75 lei.
Cantitatea de 0,819 metri cubi lemn de foc specia fag a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Mălini. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Mai nouă Mai veche