România a fost învinsă de Slovenia cu 2-1, joi seară, într-un meciul amical

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de echipa Sloveniei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical.

Tricolorii s-au înclinat în primul meci de verificare din această lună, după două reprize diferite, prima foarte slabă, în care au încasat două goluri, iar a doua mult mai bună, în care au reuşit să înscrie şi au ratat şi alte ocazii de gol.

Benjamin Sesko (26) şi Andraz Sporar (31) au marcat golurile oaspeţilor, aflaţi pe locul 63 în ierarhia mondială.

România, care nu a putut conta pe mulţi jucători de bază, accidentaţi sau nelăsaţi de cluburi la aceste acţiuni care nu se află în calendarul FIFA, a înscris golul de onoare prin Denis Drăguş (63). Echipa antrenată Edward Iordănescu se află pe locul 53 în clasamentul FIFA.

Selecţionerul Edward Iordănescu a oferit şansa debutului pentru nu mai puţin de cinci jucători: Horaţiu Moldovan, Bogdan Vătăjelu, Raul Opruţ, Daniel Boloca şi Claudiu Petrila.

Duminică 20 noiembrie, de la ora 20:30, pe Stadionul Zimbru din Chişinău, România va juca un alt test în perspectiva preliminariilor EURO 2024, contra selecţionatei Republicii Moldova.

În campania de calificare la EURO 2024, România se află într-o grupă cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

România - Slovenia 1-2 (0-2)
Au marcat: Denis Drăguş (63), respectiv Benjamin Sesko (26) şi Andraz Sporar (31)
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 6.940 spectatori

Arbitru: Nicolas Laforge (Belgia)
Cartonaşe galbene: Lavric (23), Drăguş (35), Balkovec (48), Stojanovic (58), Verbic (66), M. Marin (82), Sikosek (83), Mevlja (86).
Mai nouă Mai veche