Tânăr cu permisul suspendat depistat la volanul unei mașini cu ITP expirată din august, la Capu Câmpului. I s-a întocmit dosar penal

La data de 27 noiembrie 2022, la orele 01:05, lucrătorii Secției de Poliței Rurală Gura Humorului, în timp ce desfășurau activitățipe linie rutieră, exercitând atribuțiile de serviciu pe raza comunei Capu Câmpului, pe DJ 177C, au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului Volkswagen Passat care avea direcția de deplasare dinspre Capu Câmpului spre Gura Humorului.

La volan a fost identificat Ionuț C., de 24 de ani, din Capu Câmpului.

La verificarea conducătorului auto în bazele de date aparțind Poliției Române s-a constatat faptul că persoana în cauză figurează cu mențiuni în ceea ce privește dreptul de a conduce, respectiv „cu restricții - suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice”.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, s-a verificat în baza de date autoturismul Volkswagen Passat, ocazie cu care s-a constatat faptul că autoturismul figurează cu Inspecția Tehnică Periodică expirată din data de 17 august 2022 și polița de asigurare RCA valabilă pentru anul 2022.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche