Trimis în judecată pentru că a lăsat însărcinată o fată de 13 ani

Un tânăr a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de act sexual cu un minor după ce a început o relație amoroasă cu o fată de 13 ani, din județul Suceava, și a lăsat-o însărcinată. Luată de autorități din casa tânărului din localitatea Cristești, județul Botoșani, fata s-a întors la tatăl copilului cu care spune că vrea să întemeieze o familie. 

O poveste de dragoste între doi tineri a ajuns în atenția judecătorilor. Ba mai mult, tânărul, originar din comuna Cristești, a fost trimis în boxa acuzaților, fiind cercetat pentru act sexual cu o minoră. Asta pentru că în momentul în care relația a debutat între ei, iubita lui abia împlinise 13 ani.

Povestea celor doi tineri a început în urmă cu mai bine de doi ani, când Marian V. a cunoscut-o pe copila originară din județul Suceava și s-a îndrăgostit de ea.

Încetul cu încetul, relația a devenit apropiată, tinerii hotărând să-și unească destinele. Așa că fata s-a mutat la locuința tânărului, iar anul trecut a rămas însărcinată și a adus pe lume un copil. În momentul în care aceasta a ajuns la maternitate, cadrele medicale au realizat că mama era minoră și au sesizat autoritățile. Așa se face că iubirea dintre cei doi a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor, care au deschis o anchetă.

Copila a rămas lângă cel anchetat

Copila a ajuns în grija celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, însă după numai câteva zile a fost preluată de mamă și a revenit la iubitul ei. Audiată, copila a recunoscut totul, a susținut că intenționează să formeze o familie în adevăratul sens al cuvântului împreună cu iubitul său. De altfel, de atunci și până în prezent, cei doi conviețuiesc împreună. Însă, cum legea sancționează raporturile sexuale cu minori, tânărul tată a ajuns în postura să fie cercetat penal pentru act sexual cu o minoră.

Cercetările au durat până luna aceasta, când Marian V. a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Procesul se va judeca cu ușile închise, iar magistrații vor analiza situația, urmând ca la final să dispună dacă tânărul va răspunde penal. Potrivit legii, raportul sexual cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, scrie monitorulbt.ro.

O analiză făcută la jumătatea acestui an arăta că în județul Botoșani au fost înregistrate 30 de nașteri cu mame minore, cu o uşoară creştere faţă de anii trecuți în rândul mamelor de 14-15 ani. Grav este, însă, că în multe sate din judeţ, sarcinile sunt aproape o obişnuinţă la copile de 15-16 ani, fiind considerate ca atare chiar şi de autorităţi, care nu mai depun niciun efort pentru a-i convinge pe adolescenţi că viaţa sexuală începută prea devreme are numeroase efecte negative.
Mai nouă Mai veche