Transport de cherestea fără acte depistat în trafic, la Pâraie

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, la ora 09.13, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini acționa pe linie silvică , pe raza DJ 209A din satul Pâraie, comuna Mălini, județul Suceava, a oprit pentru control o autoutilitară Nissan.

La volan a fost identificat Ștefan I. din satul Brăiești, comuna Cornu Luncii, județul Suceava, care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.

Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză.

În urma inventarierii cantității de material lemnos a rezultat cantitatea de 4,98 metri cubi material lemnos, respectiv cantitatea de 2,87 metri cubi cherestea rășinoase și 2,11 metri cubi resturi rășinoase, în valoare totală de 2.754,32 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență.

Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.
Mai nouă Mai veche