Accident cu doi răniți produs de șoferul turc al unui camion fără RCA, la Roșiori. Polițiștii i-au întocmit dosar penal și i-au reținut plăcuțele și certificatul de înmatriculare

La data de 10 decembrie 2022, în jurul orei 08:55, Ibrahim H., de 50 de ani, cetățean turc, în timp ce conducea ansamblul de vehicule format din autoutilitara Mercdes Benz tractând semiremorca Krone pe DN2 / E85, pe raza localității Roșiori, comuna Forăști, în direcția Roșiori - Fălticeni, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul Chevrolet condus de Tereza B., de 55 de ani, din municipiul Roman, județul Neamț, care circula în fața sa și care a redus viteza pentru a vira la dreapta pe un drum comunal, intrând în coliziune față-spate cu acesta.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui Mihai C., de 68 de ani și Eugen B., de 58 de ani, ambii din municipiul Roman, pasageri în autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni.

Cei doi au fost investigați de către persoanlul Spitalului municipal Fălticeni, stabilindu-se, în ambele cazuri, diagnosticul de „contuzii toracice, contuzii abdominale”, necesitând 1-2 zile de îngrijiri medicale, fără a rămâne internați.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00 mg/l aer expirat, recoltându-li-se probe biologice de sânge.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face șoferul camionului care nu a păstrat o distanță suficientă față de vehiculul din fața sa.

A fost sancționat contravențional proprietarul autoutilitarei și remorcii pentru lipsă RCA și au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înmatriculare ale celor două vehicule.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche