Bărbat din Mănăstirea Humorului reținut în arest pentru că și-a bătut părinții

La 7 decembrie 2022, la ora 19:30, Secţia de Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizată prin 112 despre faptul că un băărbat din comuna Mănăstirea Humorului este agresat de fiul său.

Polițiștii au demarat o anchetă și din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat comiterea mai mult fapte asemănătoare. Astfel, cu ocazia cercetărilor efectuate, au rezultat indicii temeinice cu privire la comiterea altor 3 trei infracțiunii de „violență în familie”, reținându-se faptul că la data de 2 decembrie 2022 și la data de 7 decembrie 2022 un bărbat de 86 de ani și soția lui de 77 de ani au fost lovite de către fiul lor, Dumitru B., în vârstă de 41 de ani.

La data de 8 decembrie s-a dispus examinarea medico-legală de către Serviciul Județean de Medicină Legală, ocazie cu care femeii i-au fost acordate un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale, iar bărbatului i-au fost acordate un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, ca urmare a leziunilor suferite.

Astfel, în urma declarațiilor persoanelor vătămate cât și a probatoriului administrat în cauză, la data de 9 decembrie 2022, prin ordonanță, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de agresor cu privire la comiterea a doua infracțiuni în formă continuată de „violență în familie”.

Având în vedere cele constatate, împrejurările și modul de comitere a celor trei fapte, cât și starea de pericol creată în ceea ce privește buna conviețuire în cadrul familiei, s-a dispus ca măsură preventivă reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

Totodată, a fost întocmită documentația privind emiterea unui ordin de protecție, față de suspect, ce a fost înaintată Judecătorie Gura Humorului .

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea a două infracțiuni de violență în familie, în formă continuată.
Mai nouă Mai veche