Buletin de presă, 10 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru că și-a agresat ambii părinți

La data de 07.12.2022, ora 19:30, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, jud. Suceava, cu privire la o agresiune în familie.
Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat comiterea de către bărbatul reclamat a unor fapte multiple de agresiune asupra propriilor părinți.
Astfel, cu ocazia cercetărilor efectuate, au rezultat indicii temeinice cu privire la comiterea a altor 3 (trei) infracțiunii de violență în familie, fapte prev. și ped de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 din Cod Penal, reținându-se faptul că, în afara situației reclamate, la data de 02.12.2022 în jurul orelor 15:00 cât și la data de 07.12.2022 persoanele vătămate, un bărbat de 86 ani și o femeie de 77 ani au fost lovite de către fiul lor, de 41 ani.
La data de 08.12.2022 s-a dispus examinarea medico-legală a părților vătămate, acestea necesitând mai multe zile de îngrijiri medicale ca urmare a leziunilor suferite.
Astfel, în urma declarațiilor persoanelor vătămate cât și a probatoriului administrat în cauză, la data de 09.12.2022, prin ordonanță, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 41 ani, care a dobândit calitatea de suspect.
Având în vedere cele constatate, împrejurările și modul de comitere a celor trei fapte cât și starea de pericol creată în ceea ce privește buna conviețuire în cadrul familiei, la data de 09.12.2022, începând cu orele 16:60 s-a dispus ca măsură preventivă, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a agresorului de 41 ani, persoană care a fost depusă în arestul IPJ Suceava.
Totodată, a fost întocmită documentația privind emiterea unui ordin de protecție, ce a fost înaintată Judecătorie Gura Humorului .
În cauză sunt continuate cercetările pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de violență în familie, în formă continuată, fapte prev. și ped. de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 2 cod penal, cu aplicarea prev. art. 35 alin. 1 și art. 38 alin. 1 Cod penal, dosar ce urmează a fi soluționat procedural de lucrătorii postului de Poliție Mănăstirea Humorului.


Acțiune desfășurată în sistem integrat cu efective sporite în zona Cajvana

La data de 09.12.2022, între orele orele 13.00-15.00, polițiștii din cadrul Polițiilor Orășenești Cajvana, Milișăuți și Solca au desfășurat o acțiune tip blitz în sistem integrat pe raza de competență.
În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant două infracțiuni, ambele la regimul rutier și au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.280 lei.
Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.


Astfel, la 09.12.2022, orele 14.00, un echipaj format din lucrători din cadrul Post Poliție Iaslovăț și Poliția Oraș Cajvana executând activități pe linie de poliție rutieră pe raza orașului Cajvana, conform dispozițiilor primite și în baza planului de acțiune „ BLITZ” întocmit de Poliția Orașului Cajvana, au oprit pentru control un moped condus de un bărbat din orașul Cajvana, jud. Suceava. Fiind verificat în baza de date a poliției a rezultat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. art. 335 alin 1 din Codul Penal.


De asemenea, la data de 09.12.2022, în jurul orei 13:30, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Cajvana, în timp ce acționau conform Planul de acțiune în sistem integrat privind desfășurarea de acțiuni tematice tip BLITZ pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului, precum și pentru identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul articolelor pirotehnice pe teritoriul de competență al Polițiilor orășenești Solca, Milișăuți și Cajvana, au oprit pentru control un autoturism care circula pe pe Drumul Județean 178D din orașul Cajvana, fiind condus de către un bărbat de 40 ani,din orașul Cajvana.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Poliției orașului Solca, indicând o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma rezultatului obținut la testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal ce urmează a fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 09.12.2022, în jurul orei 17.15, un bărbat din mun. Fălticeni, jud. Suceava a condus autoturismul pe DN2H, având direcția de deplasare dinspre oraș Vicovu de Sus spre mun. Rădăuți, și ajungând pe raza comunei Vicovu de Jos, jud. Suceava, a surprins și accidentat pe o femeie din com. Brodina, jud. Suceava, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea DN 2H, de la stânga spre partea dreaptă a părții carosabile, sens de mers Vicovu de Sus-Rădăuți, prin loc nepermis, pe timp de noapte, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și prin spatele unui autoturism care se pusese în mișcare.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, acesta a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La 09.12.2022, ora 19:00, o femeie de 29 ani din com. Moara, jud. Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Unirii, din mun. Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 33 ani din mun. Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 34 ani din sat Bursuceni, com. Stamate, precum și a conducătoarei auto de 29 ani
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative și li s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2, 3 și 4 din C. pen.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 09.12.2022, ora 15:40, la S.P.R. 2 Ipotești s-a primit spre punere în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat condamnat la pedeapsa de 1 an, 9 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prev. și ped. de art. 107 alin. 1 lit. d din Legea 46/2008 privind Codul Silvic.
La nivelul secției s-a constituit echipa operativă, condamnatul fiind identificat la ora 16:00 la pe raza comunei Udești, jud. Suceava și condus la sediul S.P.R. 2 Ipotești.
S-a constituită escortă din lucrători de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, care au condus condamnatul la Penitenciarul Botoșani, unde a fost depus și încarcerat.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 09.12.2022, ora 21:20, polițiștii Poliției orașului Frasin, în timp ce executau serviciul de control și supraveghere al traficului rutier pe raza comunei Stulpicani au oprit pentru control un autoturism cu număr de circulație provizoriu.
La verificarea documentelor s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie are termenul de valabilitate expirat din data de 18.10.2022.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauză, cercetările vor fi continuate de către lucrătorii din cadrul Poliției orașului Frasin cu privire la săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. (1) din Codul Penal, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche