Lemn confiscat și amenzi după un control la un gater din Pojorâta

În perioada 20-23 decembrie 2022, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorâta în colaborare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au acționat, în baza unor date și informații, efectuând un control de specialitate la depozitul societății Moxidan SRL Pojorâta, care are ca obiect de activitate tăiere și rindeluirea lemnului.

Cu ocazia activității de inventariere și compararea stocurilor, a reieșit că societatea în cauză deține în depozit cantitatea de 20,09 mc lemn rotund rășinoase pentru care nu are documente de proveniență..

Societatea a fost sancționată, fiind-i aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 20,09 mc în valoare de 4.180 lei.

Echipa de control a constatat că depozitul societății nu este împrejmuit conform prevederilor în vigoare, ocazie cu care a fost sancționat conform art. 21 lit. b din Legea 171/2010.

Verificând modul de implementare/ fotografiere a materialelor lemnoase în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat că în calitate de transportator profesionist nu a efectuat in toate cazurile fotografii care se focalizeze întreaga încărcătură, fiind sancționat contravenţional conf. Legii 171/2010.
Mai nouă Mai veche