O rachetă a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, la Briceni, la 20 de kilometri de granița cu România. Autoritățile fac cercetări pentru a stabili proveniența

O rachetă a fost descoperită, luni, într-o livadă din apropierea oraşului Briceni, Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de granița cu România, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău.

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra Ucrainei din cursul zilei, şi-a intensificat gradul de atenţie, au anunţat forţele de ordine moldovene, care nu precizează despre ce fel de rachetă este vorba.

„În conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperita racheta a fost izolată de patrule ale forţelor de ordine şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU”, a anunţat MAI într-un comunicat.

Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul Ştiri.md.

La sfârşitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de antiaerian al Ucrainei a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocniţa. Geamurile mai multor locuinţe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime, aminteşte Ziarul de Gardă.

Pe de altă parte, nu este exclusă varianta ca racheta să fie lansată de apărarea anti-aeriană ucraineană, așa cum s-a întâmplat la sfârșitul lunii noiembrie, în localitatea Przewodów din Polonia.
Mai nouă Mai veche