Poliția de Frontieră susține că a suplimentat numărul angajaților din Vama Siret

În perioada Sărbătorilor de iarnă, Poliția de Frontieră Suceava şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră suceveni acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județ, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, la nivelul județului Suceava, se vor desfăşura activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În continuare, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, se înregistrează o situaţie specială în ceea ce privește traficul pentru automarfare. În această perioadă, pe lângă transportatorii de cereale din Ucraina, se adaugă și importul – exportul alimentelor, în contextul sărbătorilor de iarnă.

S-au dispus măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, respectiv suplimentarea personalului.

Activitatea Poliției de Frontieră se derulează rapid, însă în punctele de trecere a frontierei, sunt și alte autorități care efectuează la rândul lor controale cu privire la tranzitul acestor camioane.

Totodată, menționăm faptul că fluidizarea traficului pe sensul de ieșire din România, depinde într-o mare măsură de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua camioane.

Reamintim faptul că participanții la trafic pot tranzita și prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, redeschis din data de 10 noiembrie 2022.

Recomandăm, de asemenea, consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava
Mai nouă Mai veche