A fost prins beat și fără permis la volan, la Ipotești, și a refuzat testarea alcoolemiei. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Vineri, 20 ianuarie 2023, la ora 01.28, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ipoteşti au observat autoturismul Volkswagen care circula din sens opus pe strada Iazului din localitatea Ipotești, ocazie cu care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, autoturismul în cauză virând dreapta și oprind.

La volan a fost identificat Elisei C., de 24 de ani, din Ipotești. Pe scaunul pasagerului din dreapta față a fost identificat și legitimat Vlad G., proprietar al autoturismului. Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că tânărul de la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, i s-a solicitat efectuarea unui test cu aparatul etilotest din dotarea secției de poliție, acesta refuzând să fie supus unui test în vederea stabilirii alcoolemiei. În continuare, tânărul a fost condus la sediul UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde în fața medicului de gardă a refuzat să îi fie recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunile de ,,conducere fără permis”, ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și ,,încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.
Mai nouă Mai veche