Buletin de presă, 12 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 11.01.2023, ora 06.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani din comuna Sucevița, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 28 de ani transporta cantitatea de 4,96 mc lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 858,08 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


De asemenea în jurul orei 08.10 o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat de 52 de ani din comuna Satu Mare, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 52 de ani transporta cantitatea de 2,73 mc lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 472,29 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 11.01.2023, ora 15.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru pe control pe raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 42 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 42 de ani transporta cantitatea de 4,96 mc lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 858,08 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 11.01.2023, ora 13.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe raza localității vehiculul condus de un localnic de 33 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 33 de ani transporta cantitatea de 2,85 mc lemn lucru de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 570 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 11.01.2023 ora 07.18, în timp ce conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Rădăuți, la intersecția cu strada 1 Mai, o localnică de 63 de ani a surprins și accidentat o localnică de 58 de ani angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, semnalizată și marcată corespunzător.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


La 11.01.2023, în jurul orei 21.20, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Sucevița, un bărbat s-a angajat în depășirea autoturismului condus de un localnic de 50 de ani care efectua un viraj la stânga cu intenția de a intoarce vehiculul, moment în care a intrat în coliziune cu acesta.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui pasager din primul autoturism, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 11.01.2023, ora 18.40, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza municipiului Rădăuţi, autoturismul condus de un bărbat de 37 ani din comuna Bilca.
În urma verificărilor efectaute de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 37 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 11.01.2023, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulug Moldovenesc a oprit pentru control pe DJ 176 din localitatea Strâmtura, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Frumosu.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche