Buletin de presă, 13 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 12.01.2023, Poliția Municipiului Vatra Dornei a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Vatra Dornei față de un localnic, condamnat la o pedeapsă de 1 an și 20 zile închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul a fost identificat de polițiști pe raza localității, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 12.01.2023, în jurul orei 07.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A în localitatea Adâncata, un bărbat de 44 de ani din comuna Zvoriștea a surprins și accidentat o localnică de 14 ani angajată în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea minorei de 14 ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 12.01.2023, în jurul orelor 17:50, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe DC 65, în localitatea Stamate, la interesecția cu DJ 290, un bărbat de 40 de ani din localitatea Bănești a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un localnic de 38 de ani.
Din impact a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 38 de ani și de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, după care, la spital conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 12.01.2023, ora 18:39, în timp ce conducea autoturismul pe strada 22 Decembrie din municipiul Rădăuți, la o trecere pentru pietoni, un localnic de 54 de ani a suprins și accidentat un localnic de 85 de ani, angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 12.01.2022, în jurul orelor 23.55, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.61 mg/l pur alcool în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche