Buletin de presă, 14 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului pentru un șofer care nu a oprit la semnalele agenților de poliție. Șoferul a fost sancționat și contravențional.


La data de 13.01.2023, ora 20.40 în timp ce lucrători din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în intersecția str. Imașului cu str. Ion Irimescu de pe raza satului Moara Carp, comunei Moara, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.
Conducătorul autoturismului nu s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, neoprind la semnalul regulementar de oprire făcut de către polițistul rutier din afara autospecialei de poliției.
S-a procedat la urmărirea autoturismului care a virat dreapta pe str. Ponoare din aceeași localitate, oprind autoturismul fiind ajuns de către polițiști și oprind la un moment dat pe partea dreaptă a străzii.
La volanul mașinii a fost identificat un bărbat din sat Moara Carp, com. Moara, jud. Suceava, care a înmânat permisul de conducere, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare a autoturismului.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei pentru neoprirea la semnalele regulementare de oprire ale polițistului, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, fiind întocmit dosar penal.


NU CONSUMAȚI ALCOOL LA VOLAN! - Dosare penale la regimul rutier

La data de 13.01.2023, în jurul orelor 22.35, echipajul din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Mănăstirea Humorului în localitatea Gura Humorului un autoturism care circula dinspre centrul oraşului spre comuna Mănăstirea Humorului.
S-a constatat că șoferul emana halenă alcoolică şi fiind testat cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.
În cauză s a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, prev. de art. 336 alin.1 din CODUL PENAL.


La 13.01.2023, la ora 23:26, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că a avut loc un eveniment rutier.
S-a stabilit că în jurul orei 23.24, un bărbat a condus autoturismul pe strada Roșu din municipiul Vatra Dornei din direcția Dorna Candrenilor – Vatra Dornei și pe fondul consumului de alcool a intrat în coliziune cu un stâlp metalic.
Totodată s-a stabilit că în momentul producerii accidentului, în autoturism s-a aflat doar șoferul, care, la sosirea echipajului de poliție a trecut pe scaunul pasagerului din dreapta față.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, acesta indicând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.
În urma producerii accidentului rutier nu au rezultat victime omenești.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La data de 13.01.2023, ora 23:45, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier, produs în localitatea zona central a orașului Dolhasca din care au rezultat doar pagube materiale.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției orașului Dolhasca, ocazie cu care a fost stabilit că un bărbat de 26 ani, în timp ce se afla la volanul autoturismului a intrat în coliziune cu un alt autotuism aflat în trafic, acesta ricoșând la rândul său într-un autoturism ce se afla parcat pe acostamentul DJ 208S.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, astfel în urma testarii aparatul a indicat o valoare de 0.70 mg/L pentru conducătorul auto de 26 ani și negativ în cvelălalt caz. Totodată, s-a stabilit că șoferul de 26 ani nu posedă nici permis de conducere pentru vreo categorie.
Polițiștii Poliției orașului Dolhasca s-au sesizat cu privire la săvirsirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. De art. 335 alin. 1 din Codul penal și „ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


La data de 14.01.2023, ora 03.10 în timp ce polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul supraveghere și control al traficului rutier pe DJ209D de pe raza satului Zaharești, com. Stroiești, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de către un bărbat din sat Zaharești, com. Stroiești, jud. Suceava.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 1,08 mg/l aclool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge.
În continuare cercetările urmând a fi continuate de lucrători din cadrul SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, fiind întocmit dosarul penal.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 13.01.2023, la Poliția Orașului Salcea s-a transmis Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii emis de către Judecătoria Suceava, pe numele unui bărbat din sat/com. Dumbraveni, jud. Suceava, condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, faptă prev. și ped. de art. 213 alin. 1 din Codul Penal.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea, bărbatul a fost identificat pe raza localității com. Dumbrăveni, Jud. Suceava.
Cel în cauză a fost reținut și, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.01.2023, ora 15:06, un bărbat de 27 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, se deplasa pe bicicletă pe str. Frâncei având direcția de deplasare dinspre str. Frâncei către str. Calea Bucovinei.
La un moment dat acesta a căzut pe carosabil suferind leziuni ușoare.
Biciclistul emana halenă alcoolică, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal conform art. 196 alin.2 raportat la art. 194 alin.1 lit. B din Codul Penal.


La data de 13.01.2023, în jurul orei 17:40, un bărbat de 45 ani din com. Boroaia, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 15 C com. Boroaia, din direcția Boroaia către Târgu Neamț, în afara localității Boroaia, a acroșat pe un pieton de 33 ani din com. Brusturi, jud. Neamț, care circula pe partea carosabilă a drumului fără a purta elemente refelctorizant-fluorescente.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 2 și 3 C.P.
Mai nouă Mai veche