Buletin de presă, 2 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști în seara de Revelion

La 31.12.2022, ora 22:45, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie de 36 ani cu privire la faptul că soțul său provoacă scandal la locuința de domiciliu și că a lovit-o.
S-a constatat că la data de 31.12.2022, ora 21:00, în timp ce se afla la locuința de domiciliu din com./sat Straja, jud. Suceava, pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de alcool, soțul femeii de 36 ani a amenințat-o cu acte de violență și a lovit-o.
În urma agresiunii femeia nu a dorit intervenția unui echipaj medical și nu a formulat plangere penală împotriva soțului ei.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate, așadar, în cauză s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de 5 zile.
De asemenea, împotriva bărbatului s-a dispus ca măsură de protecție părăsirea temporară a locuinței din com. Straja, jud. Suceava și păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de persoana vătămată și față de imobilul de domiciliu din com. Straja.
Ordinul de protecție a fost adus la cunoștința agresorului, acesta părăsind imobilul din com. Straja, jud. Suceava.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „Violență în familie” faptă prev. și ped. de art.199 alin.(1) rap la art. 193 alin(1) din Codul penal, dosar ce urmează a fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 31.12.2022, în jurul orei 10:45, o femeie în vârstă de 28 ani din sat Iacobești, com. Grănicești, în timp ce conducea autoturismul pe str. Mirăuților din mun Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o altă femeie de 48 ani.
La fața locului s-a prezentat o ambulanță, însă conducătoarele auto au declarat faptul că nu doresc să se deplaseze la Spitalul Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
Ulterior, în jurul orei 18:00, conducătoarea auto de 48 ani s-a prezentat la UPU – Spitalul Județean Suceava, acuzând dureri în zona spatelui.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” prev. și ped. de art. 196 alin 2 din Codul Penal, urmând a se dispune procedural.


La data de 31.12.2022, în jurul orelor 23.15, un bărbat de 25 de ani, din com. Marginea, a condus autoturismul pe DN 2H din orașul Milișăuți și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un bărbat în vârstă de 52 de ani din loc. Bădeuți care avea direcția de deplasare spre Mun. Suceava.
În urma impactului conducătorul de 52 de ani a suferit leziuni ușoare și s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți.
De asemenea, în urma impactului, o pasageră ce se afla pe locul din spate al autoturismului condus de către bărbatul de 52 de ani a suferit leziuni ușoare.
Conducătoarii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, apoi acestora li s-a recoltat o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și alin. 4, raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier – Nu consumați alcool la volan!

La data de 31.12.2022, echipajul de poliție rutieră, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu in com. Pojorata, acționând pe linia depistării conducătorilor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice si nerespectarea regimului legal de viteză, au constatat, în jurul orei 16:30, că un bărbat de 53 ani din mun. Câmpulung Moldovenesc, a condus autoturismul pe strada Lătișeni (DC 88B) din com./sat Sadova, având o îmbibație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
In continuare i s-a adus la cunoștință obligativitatea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, sens în care acesta și-a exprimat consimțământul scris cu privire la desfășurarea acestei proceduri, ulterior fiind condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.
În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin 1,din Codul Penal


La data de 01.01.2023, în jurul orei 0100, o patrulă de poliție, în timp ce se deplasa pe strada Ștefan cel Mare din orașul Vicovu de Sus, pe direcția Vicovu de Sus - Putna, a observat pe sensul opus de deplasare un autoturism ce era căzut cu partea din față în șanțul din imediata apropiere a DN 2H. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 59 ani cu domciiliul în orașul Vicovu de Sus.
Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a adus la cunoştinţă conducătorului auto despre faptul că nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Conducătorul auto fost condus la Spitalul mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus.


La 02.01.2023, ora 00.35, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, au oprit pe DC pe raza sat Preutești, com. Preuteşti, autoturismul condus de către un bărbat de 39 ani, din sat Huși com. Preutești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru marca Drager, rezultatul fiind de 1,21 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, cu consimțământul acestuia, a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche