Fetiță rănită într-un accident rutier, la Sucevița. Ambii șoferi declarați vinovați de ancheta poliției

Miercuri, 11 ianuarie 2023, în jurul orei 21.20, Aurel M., de 50 de ani, din Sucevița, conducător auto al autoturismului Volkswagen Passat, se deplasa pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, având direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița către comuna Vatra Moldoviței. La un moment dat, acesta a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare și a virat stânga spre un podeț pentru a întoarce autoturismul, moment în care a fost lovit în partea lateral stânga spate de autoturismul BMW condus de Flavian N., din comuna Vatra Moldoviței, care circula pe aceiași direcție și a efectuat semnal stânga, iar mai apoi s-a angajat în depășirea autoturismului Volkswagen.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 11 ani, pasageră pe bancheta din spate în autoturismul Volkswagen Passat,

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzie umăr și membru superior stâng”. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, conducătorii auto au fost testați cu aparatul Drugtest Drager, rezultatul fiind negativ în cazul ambilor conducători auto.

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține ambilor conducători auto, respectiv a conducătorului autoturismului Volkswagen Passat, deoarece nu a semnalizat din timp intenția de a schimba direcția de deplasare, și a conducătorului autoturismului BMW , deoarece s-a angajat în depășirea autorurismului Volkswagen fără a se asigura în mod corespunzător.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche