Fugar pierdut de polițiști în ceață, rămas împotmolit în glodul de pe câmp. Urmărire de 7 km pe traseul Valea Bourei - Boura - Manolea

La 15 ianuarie 2023, la ora 23.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza satului Valea Bourei, comuna Dolhești, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, care circula din sens opus.

Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție efectuate cu semnalele din dotarea autospecialei de serviciu. S-a continuat urmărirea, pe DJ 208 E pe raza satelor Valea Bourei - Boura - Manolea din comuna Forăști, fiind folosite in permanență semnalele luminoase și acustice cât și portavocea, apoi conducătorul auto a virat dreapta pe un drum secundar pietruit care duce către satul Nigotești, comuna Vadu Moldovei.

Având în vedere drumul greu accesibil - pietruit și faptul că era ceață abundentă, vehiculul a fost pierdut din raza vizuală a echipajului de poliție. După aproximativ 1,5 kilometri autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, întrucât a rămas înpotmolit. Distanța parcursă de la momentul efectării semnalelor de oprire până la locul unde a fost găsit abandonat autoturismul este de aproximativ 7 kilometri.

A fost continuate verificările de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Preutești, iar ulterior a fost identificat în zonă și conducătorul auto, Constantin P., de 18 ani, din satul Boura, comuna Forăști, iar din cercetările efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că polița de asigurare RCA a autoturismului este expirată din 16 septembrie 2021, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, a fost sancționat contravențional cu amendă de 725 lei întrucât nu a oprit la semnalul agenților rutieri.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche