Mamă și copilul de trei ani, bătuți de soțul beat, la Frasin. Agresorul a fost evacut din casă de polițiștii care au emis ordin de restricție pentru cinci zile

Duminică, 15 ianuarie 2023, la ora 20.36, lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin 112 de o femeie de 37 de ani din orașul Frasin, județul Suceava, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul în vârstă de 38 ani.

În urma cercetărilor s-a constatat că femeia locuiește în orașul Frasin, împreună cu concubinul ei și copilul minor de trei ani. Duminică, în jurul orei 20:30, pe fondul consumului de alcool și în urma unui conflict spontan, bărbatul a lovit-o cu palma în zona capului pe concubina sa și pe fiul minor de 3 ani.

Aceștia nu prezentau urme vizibile de violență, femeia nu a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului și a fost îndrumată spre Serviciul de Medicină Legală Suceava pentru obținerea unui certificat medico-legal.

Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu ora 21.30, pe o perioadă de 5 zile, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința situată în oraș Frasin și să păstreze o distanță minimă de cinci metri față de victimele agresiunii. Cu privire la agresiune urmează a fi informat și Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei orașului Frasin.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie” și „amenințare”.
Mai nouă Mai veche