VIDEO Shaormerie Spartan închisă de Protecția Consumatorului din cauza gândacilor din bucătărie. A fost aplicată și o amendă de 12.000 de lei

Prezența gândacilor de bucătărie în colonii a fost una dintre neregulile constatate de comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj la fast-food-ul Spartan din Iulius Mall. Protecția consumatorilor a amendat operatorul economic cu circa 12.000 de euro.

„Pentru a verifica aspectele sesizate de un consumator, Comisariatul Județean pentru protecția Consumatorilor Cluj a desfășurat o acțiune de control la fast-food-ul Spartan, în municipiul Cluj Napoca, în data de 29 decembrie 2022”, susțin reprezentanții de la Protecția Consumatorilor Cluj.

Rețeaua de shaormerii Spartan este deținută de afaceristul sucevean Ștefan Mandachi. Acesta susține că Spartan este cea mai mare franciză românească de fast-food.

Verificările au urmărit modul în care sunt respectat prevederile legale în domeniu. 

Comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe: 
  • folosirea unor preparate din carne fără elemente de identificare -caracterizare; 
  • modificarea stării termice a produselor; 
  • prezența gândacilor de bucătărie în colonii, în locație;
  • folosirea unor vitrine pentru depozitarea produselor și preparatelor cu praf în exces, rugină și chedere pline de mucegai;
  • utilizarea unui mixer cu vopsea decojită și cu pete de rugină.


Amenzi de circa 12.000 de euro

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat trei amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei (circa 12.000 de euro).

Totodată, au fost dispuse măsurile de oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

„Operatorul economic a dus la îndeplinire cu celeritate dispozițiile comisarilor clujeni, astfel încât la recontrolul care s-a desfășurat pe data de 30 decembrie 2022, aceștia au constatat ducerea la îndeplinire a măsurilor complementare și au dispus redeschiderea unității”, susțin reprezentanții Protecției Consumatorilor.

Aceștia ai mai susținut că indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.
Mai nouă Mai veche