69 de permise reținute în trei zile de polițiștii suceveni, dintre care 51 pentru depășirea vitezei

Deși în anul 2022 mortalitatea în accidentele rutiere în județul Suceava a fost cea mai scăzută din ultimul deceniu, viteza excesivă a constituit, în continuare cauza generatoare principală de accidente rutiere grave.

Astfel, în anul precedent, pe fondul vitezei excesive şi neadaptate s-au înregistrat 34 de accidente rutiere grave soldate cu 16 (-3 față de anul 2021) persoane decedate şi 23 (-1 față de anul 2021) persoane rănite grav.

În contextul situației operative existente la nivelul județului Suceava precum și în scopul impunerii unui climat de disciplină, de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada 10 - 12 februarie 2023 o amplă acțiune pe linia prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză și efectuării manevrelor de depășire neregulamentară.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 279 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 195.345 lei. Cele mai multe sancțiuni (155) au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză. Totodată, au fost aplicate sancțiuni și pentru depășiri neregulamentare, conducere agresivă, circulație pe sens opus, nerespectare indicațiilor polițistului rutier și pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 69 de permise de conducere, cele mai multe (51) pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate in flagrant trei infracțiuni la regimul rutier și a fost reținut și un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!
Mai nouă Mai veche