Alba-neagra cu votul CL Șcheia pentru preluarea Casei Corpului Didactic

La ultima ședință a Consiliului Local Șcheia subiectul cel mai controversat de pe ordinea de zi a fost cererea de „declanșare a procedurilor legale de preluare a obiectivului de investiții – Casa Corpului Didactic, aflat în curs de execuție (în fapt, abandonate din anul 2016 – n.n.), situat pe raza comunei Șcheia, județul Suceava”.

Având în vedere controversele legate de acest obiectiv (semnalate de presa locală și națională de-a lungul timpului, încă din 2012, anul începerii „investiției”) legate în primul rând de amplasament, care ar fi generat, prin cheltuielile uriașe ulterioare ale Primăriei Șcheia în infrastructură, creșterea exponențială a valorii terenurilor achiziționate „întâmplător” de unii mai mari ai zilei de ieri sau de azi, consilierii USR Șcheia nu au votat favorabil acest punct. De asemenea și consilierii PMP s-au opus la votul dat în ședința CL.

Doar că, minune, în procesul-verbal al ședinței care, conform art.138, al. (13) din Codul Administrativ, conține și „modul în care și-a exercitat votul fiecare consilier în parte” redactat ulterior ședinței, votul consilierilor PMP s-a transformat subit din NU, în DA.”

Tot prin minune s-a „uitat” și pornirea înregistrării ședinței, inclusiv a modului în care consilierii locali și-au exprimat votul.

USR Șcheia condamnă aceste practici pe care le consideră nelegale și lipsite de transparență și trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că în comuna Șcheia, care are cel mai mare potențial de dezvoltare din județul Suceava, ba chiar unul semnificativ și la nivel național, administrația locală a rămas captivă intereselor personale și de grup, dar și neputinței și lipsei de viziune în ceea ce privește dezvoltarea locală pe termen scurt, mediu sau lung.

Dovadă și faptul că în timp ce primarii cu adevărat interesați de comunitate, pricepuți și vizionari semnează săptămânal, la București, contracte de obiective finanțate prin PNRR, primarul din Șcheia dă cu subsemnatul mai des pe la DNA.

USR Șcheia
Președinte,
Iulian CIMPOEȘU
Mai nouă Mai veche