Buletin de presă, 12 februarie 2023 - IPJ Suceava

Bușteni în valoare de aproape 4000 de lei identificați de polițiști într-un container închis

La data de 10.02.2023, orele 11:55, echipajul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, a observat faptul că prin fața Postului de Poliție Râșca, din direcția Dumbrăveni către Bogdănești a trecut o autoutilitară având pe șasiu montat un container închis.
Întrucât polițiștii aveau suspiciunea cu privire la faptul că în respectivul container se transporta meterial lemnos fără documente, s-a procedat la urmărirea ansamblului și oprirea acestuia.
S-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat domiciliat în com. Boroaia, sat Boroaia, jud. Suceava fiind angajat al unei societăți comerciale din localitate.
Conducătorul auto a precizat faptul că transportă material lemnos fără aviz.
S-a procedat la verificarea legalității transportului depistat prin interogarea bazei de date specifice, respectiv platforma Sumal 2.0, rezultând faptul că pentru data și ora identificării nu există avize.
S-a solicitat sprijin de specialitate Ocolului Silvic Râșca pentru inventarierea materialului lemnos din autoutilitară depistată, stabilindu-se existența cantității de 7,455 m3 bușteni gater specia molid.
Polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 10.000 lei a societății transportatoare conform art. 19 alin. 2 lit c) din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., s-a dispus confiscarea cantității de 7,455 m3 bușteni gater specia molid, în valoare de cca. 4.000 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Râșca.


Acțiuni în comunele Mălini și Șcheia pentru creșterea gradului de sihuranță publică desfășurate de polițiști

La data de 11.02.2023, în intervalul orar 16.00-22.00, la nivelul S.P.R. 7 Malini s-a desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor din sfera ordinii și siguranței publice și a celor comise cu violență.
A fost constatată în flagrant o infracțiune de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.
De asemenea, au fost aplicate un 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3870 lei, au fost efectuate 24 de testări cu aparatul etilotest din dotare și au fost legitimate 3 de persoane.

În cadrul acțiunii, la ora 16.45, pe DJ209A, com. Slatina a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat din sat/com. Slatina, județ Suceava. Întrucât acesta trasnporta material lemnos fără documente de proveniență a fost condus la O.S. Mălini unde a fost confiscată cantitatea de 2,91 metri cubi cherestea, în valoare totală de 1800 lei, șoferul fiind sancționat contravențional cu amendă în suma de 3000 lei.


Și la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția 9 Poliție Rurală Șcheia în ziua de 11.02.2023, interval orar 14.00 – 18.00 s-a organizat o acțiune proprie tip Blitz, în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică, întărirea autorității poliției și diminuării riscului rutier, creșterea vizibilității pentru descurajarea infracționalității stradale.
În cadrul acțiunii au fost testați alcoolscopic 41 de conducători auto testaţi și au fost verificate 53 de autoturisme.
Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4610 lei și a fost reținut 1 permis de conducere, fiind constatate și 2 infracțiuni în flagrant.

Astfel, la data de 11.02.2023, ora 15.30, în timp ce acționau pe DN 17, pe raza localității Trei Movile, comuna Șcheia, polițiștii SPR 9 Șcheia au depistat în flagrant pe un bărbat în vârstă de 69 ani, din sat/ comuna Stroiești, jud. Suceava, care conducea autoturismul având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev. de art. 335 alin. (2) Codul penal.

Ulterior, la data de 11.02.2023, ora 17.25, în timp ce acționau conform planului de acțiune BLITZ pe D.J. 209-D, pe raza localității Stroiești, comuna Stroiești, polițiștii SPR 9 Șcheia au depistat în flagrant peun bărbat în vârstă de 25 ani, din sat Zaharești, comuna Stroiești, jud. Suceava, care conducea autoturismul, având o alcoolemie de 0,49 mg/l aclool pur în aerul expirat, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev. de art. 336 alin. (1) Cod Penal.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 10.02.2023, ora 20:20, polițiștii din cadrul Pol. Municipiului Rădăuți, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, stabilindu-se că șoferul figurează cu permisul de conducere cu mențiunile – „cu restricții REȚINUT”.
S-a procedat la conducerea la sediul subunității a șoferului pentru întocmirea documentației specifice și s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru rezultatul testării fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere a fost reținut”, faptă prev. de art. 335, alin. 2 din Codul penal.


La data de 11.02.2023, în jurul orelor 01.10, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, aflându-se pe raza comunei Frumosu, drumul județean 176, desfășurând activități pe linie de circulație rutieră, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism ce se deplasa din direcția comuna Vatra Moldoviței către comuna Vama, județul Suceava.
Conducătorul auto a relatat faptul că nu deține asupra sa permisul de conducere și nici celelalte documente necesare, fiind uitate la domiciliu.
S-a procedat la verificarea acestuia în baza de date, ocazie cu care a fost identificat în persoana unui tânăr de 20 ani, domiciliat în comuna Vama, iar fiind verificat, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ulterior s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, din dotare, rezultatul alcoolemiei fiind negativ.
Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, faptă prev. și ped.de art. 335 alin.1 din Cod Penal.
Mai nouă Mai veche