Buletin de presă, 6 februarie 2023 - IPJ Suceava

Un nou ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La 05.02.2023, ora 19:48, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112 de către o femeie de 20 ani, cu privire la faptul că a fost lovită de concubinul său și a plecat de acasă.
S-a constituit echipa operativă care a identificat apelanta care se afla împreună cu fiul său minor, în fața unui magazin din Mun. Fălticeni, str. 2 Grăniceri, jud Suceava.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că femeia are o relație de concubinaj de aproximativ 4 ani cu un bărbat de 23 ani, în urma relației rezultând minorul în vârstă de 10 luni și locuiesc împreună la o garsonieră închiriată din Mun. Fălticeni, jud Suceava.
La data de 05.02.2023, în timp ce aceștia se aflau la locuința comună, în urma unor discuții în contradictoriu, bărbatul a lovit-o pe concubina sa iar aceasta, în urma agresiunii a părăsit locuința sesizând evenimentul prin SNUAU 112.
În urma producerii agresiunii persoana vătămată a suferit leziuni minore ce nu au necesitat internarea acesteia la vreo unitate medicală.
Victima a fost condusă de către organele de poliție la sediul Poliției Mun. Fălticeni. Cu această ocazie, în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului a rezultat un risc iminent asupra vieții și integrității femeii.
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor, acesta fiind evacuat din locuință.
În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, faptă prev. de art. 199 alin.1 rap. la art. 193 alin.1 din Codul penal.


Dosar penal la regimul rutier

În data de 05.02.2023, în jurul orelor 21.34, patrula de siguranță publică din cardul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava, în timp ce efectua serviciul de patrulare în zona centrală a municipiului Suceava, a oprit pentru control un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii.
La volanul autoturismului se afla o tânără de 22 de ani, iar în urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că autorizația de circulație provizorie este expirată.
În urma testării cu aparatul etilometru, rezultatul a fost de 0.00 mg/L alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flgrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Biroului Poliției Rutiere Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul neinmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche