FOTO Tabără de schi pentru persoanele cu dizabilități, pe pârtia Veverița din Vatra Dornei

Până vineri, 24 februarie, Pârtia Veverița din Vatra Dornei, județul Suceava, găzduiește cea de-a patra tabără de schi dedicat persoanelor cu dizabilități organizată de asociația Caiac SMile. Alte cinci persoane speciale se vor antrena intens pentru a schia independent, folosind monoschiul.

SMile pentru dizabilități: o zi pe pârtie pentru oricine își dorește

Pe lângă cele cinci persoane înscrise în tabăra specială, vor putea schia și alți oameni cu dizabilități care au optat pentru a petrece o zi pe pârtie. Organizatorii îi invită și pe cei care nu s-au înscris încă în platforma online și anunță că înscrierea se poate face chiar de pe pârtie, accesând www.caiacsmile.ro.

„Îi așteptăm pe toți cei interesați de această inițiativă să ni se alăture. Ne dorim să îi cunoaștem și să îi ajutăm să descopere bucuria sporturilor de iarnă. Avem deja foarte multe persoane înscrise, însă îi așteptăm și pe cei care nu s-au înscris încă”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

1000 de persoane ajutate, 1000 de povești speciale

După numeroasele proiecte dedicate persoanelor cu dizabilități din România (Caiacul, terapie pentru nevăzători, Spre normalitate în caiace adaptate sau Integrare prin compasiune sunt doar trei dintre ele), pentru cea de-a doua ediție a proiectului Și oamenii cu dizabilități vor să schieze echipa Caiac SMile a stabilit un obiectiv ambițios: accesul la activitățile sportive caracteristice sezonului de iarnă pentru 1.000 de persoane cu dizabilități, în sezonul de schi 2022-2023. Iar acest obiectiv a fost atins la scurt timp după demararea proiectului.

„Suntem impresionați de interesul manifestat de persoanele cu dizabilități pentru proiectul nostru de iarnă. Numărul de locuri pe care noi l-am ales drept obiectiv s-a completat foarte repede. Ne bucură acest lucru, înseamnă că oamenii aceștia speciali aveau nevoie de un astfel de program. Pe cei care nu s-au înscris încă, îi invităm să o facă. Pe pârtie sunt antrenori, voluntari, kinetoterapauți, monitori de ski cu dizabilități care sunt pregătiți pentru a lucra cu monoschiul. Totul se desfășoară în deplină siguranță. La Vatra Dornei vom avea alături și reprezentanți ai Salvamont Vatra Dornei. Îi invităm și pe cei care încă nu s-au înscris în programul de o zi să o facă. Garantăm că experiența este unică”, a completat Ionuț Stancovici.

Înscrierile, atât pentru programul de o zi, cât și pentru tabără, se fac cu înregistrare pe www.caiacsmile.ro.

Proiectul, care a debutat în 15 ianuarie 2023, la Cheile Grădiștei, se va desfășura pe toată perioada sezonului 2022-2023. După Vatra Dornei, urmează:
  • 26 februarie - 3 martie și 5-10 martie, Cheile Grădiștei;
  • 12-17 martie, Cavnic.
Programul, atât cel special de zi, cât și cel al taberelor adaptate, poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo.
Mai nouă Mai veche