A lăsat mașina în mijlocul serpentinelor din Suceava după ce a lovit un gard și un copac. Prins de polițiști, a testat pozitiv la alcool și droguri

La 25 martie 2023, la ora 20.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava au fost direcționați de către ofițerul de serviciu al Poliției Municipiului Suceava, pe strada Mircea Șeptilici, în zona restaurantului Eden Garden, unde un autoturism bloca o bandă de circulație, stânjenind circulația publică.

La fața locului a fost identificat autoturismul care prezenta avarii în partea din față, ca urmare a intrării în coliziune cu gardul unui imobil și cu un arbore. Conducătorul autoturismului nu se afla la fața locului.

Au fost constituite în regim de urgență mai multe echipe de cercetare și în jurul orelor 20:45 a fost identificat Marius Florin Mănălăcheoaiei, de 25 ani, din municipiul Suceava, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul respectiv, fiind singur în autoturism.

Fiind testat cu aparatul etilometru, a rezultat valoare de 0.87 mg/l pur alcool în aerul expirat. De asemenea, după verificarea în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că șoferul are permisul de conducere ANULAT.

În continuare, acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava, Secția UPU, unde, în prezența medicului de gardă i-a fost recoltată o probă biologică de sânge, acesta refuzând-o ulterior pe cea de-a doua. De asemenea, la sediul Poliției Municipiului Suceava, acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST Drugger 5000 și a rezultat pozitiv la consumul de METAMFETAMINĂ, însă șoferul a refuzat recoltării de probe biologice în vederea stabilirii prezenței în corp de substanțe psihoactive.

În continuare s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, urmând a se dispune măsuri procesuale față de autor.
Mai nouă Mai veche