Buletin de presă, 10 februarie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 6.815 lei aplicate de polițiști

La data de 08.03.2023, în intervalul orar 20.00-24.00, la nivelul Poliției Orașului Vicovu de Sus și a posturilor de poliție arondate a fost efectuată o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor de circulație, pentru descurajarea infracționalității stradale, ocazie cu care au fost controlate 47 de autovehicule și aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.815 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 09.03.2023, ora 11.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 în localitatea Vama, un bărbat de 48 de ani a surprins și accidentat un localnic de 68 de ani angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în timp ce se deplasa pe bicicletă.
Din impact a rezultat decesul bărbatului de 68 de ani.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


În ziua de 09.03.2023, orele 13.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 177 în localitatea Mănăstirea Humorului, un localnic de 23 de ani a surprins și accidentat un minor de 12 ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța laspital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 09.03.2023, ora 23:20, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe pe raza localității Hârtop, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche