Buletin de presă, 11 martie 2023 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 10.03.2023, orele 20:06, echipajul de poliție din cadrul Poliţiei Mun. Suceava- Biroul Rutier în timp ce desfăşura activităţi specifice, la intersecţia strazilor Vasile Bumbac şi str. Ciprian Porumbescu din mun Suceava au identificat un autoturism care circula dinspre str. Ale. Nucului către str. bld. Nicolae Bălcescu. S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 48 ani, din sat/com. Ipoteşti, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,82 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliţie din cadrul Biroului Rutier Suceava.


La data de 10.03.2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, s-au aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, iar la orele 14:23, au filmat și înregistrat cu aparatul radar autoturismul care se deplasa pe Drumul Național 2, pe raza satului Cumpărătura, comuna Bosanci, județul Suceava, cu viteza de 93 km/h.
Prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, s-a procedat la oprirea vehiculului, iar la volan a fost legitimat conducătorul auto în vârstă de 47 ani, domiciliat în oraș Liteni, județul Suceava
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu etilometru rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aer expirat, șoferul fiind ulterior condus la U.P.U. Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 102 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 pentru nerespectarea prevederilor art. 121 alin. 1 din H.G. 1391/2006, iar ca măsură complementară aplicarea a 6 puncte de penalizare întrucât a depășit regimul legal de viteză în localitate și conform prevederilor art. 102 alin. 1 pct. 39 din O.U.G. 195/2002 pentru nerespectarea prevederilor art. 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002. Totodată, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare întrucât avea I.T.P. – ul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


La data de 10.03.2023, ora 20:00, polițiștii Poliției orașului Frasin în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, control și supraveghere al traficului rutier pe raza com./sat. Stulpicani, DJ 177A, județul Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control al unui autoturism care avea direcția de deplasare Frasin spre Stulpicani.
Conducătorul autoturismului s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a sensului de mers, iar în momentul în care polițiștii s-au apropiat de autovehicul au observat că șoferul a intenționat să facă schimb de locuri cu pasagerul din dreapta spate a autovehiculului.
În continuare s-a procedat la legitimarea șoferului de 33 ani dar și a tuturor persoanelor aflate în autovehicul.
Șoferul nu emana halenă alcoolică, dar cu acordul acestuia a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest marca DRAGER, rezultatul fiind negativ.
Fiind verificat în bazele de date s-a stabilit faptul că șoferul de 33 ani nu figurează cu dreptul de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


La data de 10.03.2023, în jurul orelor 21.00, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, aflându-se pe strada Păcii cu autospeciala din dotare, a oprit un autoturism ce se deplasa pe str. Păcii prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, conducătorul auto conformându-se, acesta fiind identificat în persoana unui ocalnic din un. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice poliției a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În continuare s-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin.(1) din Codul Penal, și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin.(1) din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier.


La data de 10.03.2023, orele 22:45, un echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică în timp ce efectua serviciul de patrulare, pe raza comunei Șcheia, intersecția str. Mihoveni cu str. Agronomului, a oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat.
Întrucât conducătorul auto a menționat faptul că nu are asupra sa permisul de conducere, s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date, ocazie cu care a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere.
S-a efecuat un control corporal al șoferului în vederea conducerii la sediul poliției, ocazie cu care asupra sa au fost găsite două permise de conducere pe numele altor persoane, cu suspiciuni de falsificare.
În cauză a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule’’ faptă prev. și ped. de art. 335 din Codul Penal și ,,uzul de fals’’ faptă prev. și ped. de art. 323 din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii Poliției Municipiului Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.03.2023, în jurul orelor 09:02, un bărbat a condus autoutilitara pe DN 2H, în interiorul localității Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre com. Gălănești, a inițiat efectuarea unei manevre de schimbare a direcției de mers către stânga, pentru a pătrunde de un drum secundar și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două vehicule, cât și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a unei pasagere a autoturismului condus de către aceasta.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) și (4) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 10.03.2023, în jurul orelor 14:00, un bărbat din sat/com Dumbrăveni, jud. Suceava, în timp ce conducea un moped neînamtriculat, pe str. Nicolae Labiș din Sat/com Dumbrăveni, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, căzând pe partea carosabilă.
În urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului care nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin.2 din Codul Penal, „Conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. (1) Cod Penal.

Mai nouă Mai veche