Buletin de presă, 22 martie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 104.055 de lei aplicate de către polițiști

La data de 21.03.2023, Poliția Orașului Siret a organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe raza de responsabilitate, ocazie cu care au fost legitimate 243 de persoane și controlate 162 de autovehicule.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 104.055 lei și au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere.
Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare și s-a constatat 1 infracțiune la regimul rutier.
De asemenea a fost confiscată cantitatea de 1.800 de țigarete de proveniență extracomunitară și suma de 240 de lei.


Material lemnos în valoare de 3.506,25 lei confiscat de polițiști

La data de 21.03.2023, orele 09:00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 209 L în localitatea Solonețu Nou, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos, lemn rotund de esență răşinoase.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 6,875 m.c. lemn rotund de lucru de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 3.506,25 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solonețu Nou.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 21.03.2023, ora 13:50, Secția 8 Poliție Ruală Adâncata a primit spre punere în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Suceava față de un bărbat din comuna Zvoriștea, condamnat la o pedeapsă de 10 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.
Bărbatul din comuna Zvoriștea a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 21.03.2023, în jurul orei 09:55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, o femeie de 77 de ani din comuna Fundu Moldovei a surprins și accidentat un localnic de 65 de ani, angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată corespunzător.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 21.03.2023, ora 16:08, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 178 D, din direcția comuna Arbore spre orașul Cajvana, un bărbat de 22 de ani din comuna Todirești a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 63 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 63 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele ffind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

În ziua de 21.03.2023, în jurul orelor 10.14, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa, autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din județul Botoșani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 21 de ani are permisul de conducere anulat.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche