Buletin de presă, 23 martie 2023 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiști

La data de 22.03.2023, orele 18.55, Politia Orașului Frasin a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Gura Humorului, față de un bărbat de 46 de ani condamnat la o pedeapsă de doi ani și două luni închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul de 46 de ani a fost identificat de către polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.03.2023, în jurul orei 07:15, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17, în comuna Dorna Candrenilor, un bărbat de 58 de ani din comuna Poiana Stampei a intrat în coliziune față spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat de 21 de ani din comuna Poiana Stampei.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 58 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.03.2023, în jurul orei 18:00, în timp ce se deplasa cu atelajul hipo pe un drum secundar din comuna Mitocu Dragomirnei, un bărbat de 71 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de o femeie de 23 de ani.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 71 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto și de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 71 de ani, după care, la spital, femeii de 23 de ani i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 22.03.2023, orele 16.40, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Dobrilă Eugen din localitate, motociclul condus de un localnic de 35 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 35 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motociclul condus de acesta nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.03.2023, ora 19.45, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 în localitatea Huși, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche