DNA Suceava, 64 de percheziții la instituții, firme și locuințe din județele Suceava, Botoșani și Iași. Sunt vizate Garda de Mediu, APM, SGA și nouă primării din județul Botoșani

Procurorii DNA Suceava fac percheziții la 64 de adrese din Botoșani, Suceava și Iași, multe fiind sedii ale unor instituții de mediu și primării de orașe. Ancheta vizează fapte de corupție în legătură cu controale la agenți economici sau primării legate de obținerea autorizațiilor de mediu.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că ancheta vizează fapte de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie-octombrie 2022, în legătură cu modalitatea de desfășurare a unor controale la agenți economici și primării, pe linie de protecție a mediului.

Astfel, au loc percheziții în 64 locații din județele Botoșani, Suceava și Iași, din care 21 la sedii ale unor instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme.

Printre instituțiile vizate se numără Garda de Mediu Botoșani, Agenția de Protecția Mediului Botoșani, Administrația Bazinală de Apă Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, primăriile orașelor Darabani, Ștefănești și Bucecea și primăriile a șase comune din județul Botoșani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.