Tânăr cu permisul reținut depistat beat la volan, la Frasin

Luni, 27 martie 2023, la ora 00:05, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul Audi A4, care circula pe DJ 177A, în orașul Frasin, în dreptul magazinului La Doi Pași, spre localitatea Stulpicani.

La volan a fost identificat Petru A., de 26 de ani, din Frasin. Având în vedere că tânărul prezenta halenă alcoolică s-a încercat testarea sa cu aparatul etilometru, dar acesta a refuzat.

Tânărul a fost condus la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, dar la unitatea medicală, în prezența medicului de gardă și a personalului medical de serviciu, a refuzat să se supună procedurii de recoltare de probe biologice de sânge petru determinarea alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat că în baza de date figurează cu dreptul de conducere „cu restricții - reținut”, pentru comiterea infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche