Transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști la Marginea și Mălini

La data de 3 martie 2023, în jurul orelor 08.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara Volkswagen LT 35, care se deplasa pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, județul Suceava.
La volan a fost identificat Adrian C., din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat că acesta transportă materiale lemnoase, însă fără a deține documente specifice de transport.
Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu a fost generat aviz de însoțire pentru mijlocul de transport mai sus menționat.
Autoutilitara în cauză a fost condusă către depozitul de pe raza comunei Marginea, ocazie cu care în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolul Silvic Marginea a rezultat cantitatea de 1,05 metri cubi lemn de foc molid, în valoare de 161,7 lei.
S-a dispus confiscarea cantității de 1,05 mc lemn de foc molid și s-a procedat la predarea în custodie către lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea.
Cinducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (2), lit. a) pct. 1 din Legea nr. 171/2010.


Tot la data de 3 martie, la ora 14.20, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini a oprit spre control autoutilitara Iveco, pe DJ 209A, în Mălini.
La volanul autoutilitarei a fost identificat Ovidiu D., din comuna Slatina, județul Suceava, care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.
În jurul orei 14.30, în timp ce se conducea autoutilitara mai sus-menționată către Ocolul Silvic Mălini, pe strada dispensarului din Mălini a fost identificată autoutilitara Mercedes-Benz care transporta material lemnos.
S-a procedat la oprirea autoutilitarei, constatându-se că la volanul acesteia se afla Vasile A., din satul Pâraie, comune Mălini, care nu avea documente de proveniență asupra materialului lemnos, fapt pentru care și această autoutilitară a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.
Totodată, s-a procedat la verificarea transporturilor de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitarele în cauză.
În urma inventarierii cantității de material lemnos au rezultat 1,68 metri cubi în autoutilitara Iveco și 3,26 metri cubi în autoutilitara Mercedes Benz se afla cantitatea de 3,26 mc, în valoare totală de 2.490 lei,
Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional fiecare, conform Legea 171/2010.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.